Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 2 eieren op kamertemperatuur zie tip
  • 30 gram knoflook 3 flinke tenen
  • scheutje citroensap
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • snufje peper en zout naar smaak
  • extra nodig: staafmixer en bijpassende mengbeker

Zo maak je het

  • Splits de eieren en laat het eigeel glijden in de mengbeker. Van het eiwit maak je deze kokosbollen of meringue.
  • Pers de teentjes knoflook uit boven de mengbeker. Voeg het citroensap en azijn toe. Zet de staafmixer kort aan om deze ingrediënten te mengen.
  • Zet de staafmixer in de mengbeker en voeg een scheutje olie toe. Zet de staafmixer aan, maar beweeg deze niet. Na een paar seconden kun je heel voorzichtig de mixer naar boven halen en terug zetten. Zie je dat de olie en eigeel mengt? Voeg dan langzaam de rest van de olie langzaam toe. Blijf de staafmixer heel rustig bewegen.

Linda's tips

  • Tip: leg "koude eieren" even in een bakje met lauw warm water, zodat ze sneller op kamertemperatuur kunnen komen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl