Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine courgette
  • 3 roma tomaten
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 400 gram kabeljauw MSC
  • 1 eetlepel pesto
  • extra nodig: ovenschaal

Zo maak je het

  • Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke plakjes. Als je wilt, kun je de aardappelen ook schillen. Maar met schil zijn ze nog voedzamer. Kook ze 5 minuten met een beetje zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd ondertussen de courgette en tomaten in gelijke plakken.
  • Vet de ovenschaal in. Je kunt eventueel een beetje couscous, havermout of paneermeel op de bodem strooien. Dit neemt het vocht op van de groente. Mijn favoriet is couscous.
  • Leg eerst een laag tomaten in de schaal, vervolgens de courgette. Strooi de oregano erover en dek af met de schijfjes aardappel. Breng op smaak met een snufje zout en peper en verdeel de kaas erover. Zet 25 - 27 minuten in de oven.
  • Smeer de kabeljauw in met de pesto. Leg de vis na 15 minuten op de aardappelen en bak 10 -12 minuten mee.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl