Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen filet of kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bruine suiker of honing
  • 4 eetlepels sojasaus Kikkoman less salt
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • optioneel voor extra pit: 1/2 theelepel sambal of mespuntje chilipoeder
  • extra nodig: 8 - 12 houten saté prikkers
  • lekker voor erbij: pindasaus

Zo maak je het

  • Snijd de kip in gelijke stukjes.
  • Snijd de teentjes knoflook fijn. Maak een marinade van de knoflook, bruine suiker (honing), sojasaus, sesamolie en de kruiden. Leg de kip met de marinade in een ondiepe schaal en marineer minimaal 2 uur. Schep alles af en toe om.
  • Week de houten saté prikkers in een bak met water. Dit zorgt ervoor dat ze straks niet aanbranden.
  • Haal de kip uit de marinade en rijg aan de saté prikkers.
  • Rooster de saté op de barbecue of in een grillpan 6 tot 8 minuten totdat de kip gaar is.
  • Serveer met zelfgemaakte pindasaus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl