Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolschotel met ananas en kaas
Kenmerken
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Trefwoord
Makkelijke recepten, Ovenschotel recepten
Totale tijd
50
minuten
minuten
Porties
4
personen
Ingrediënten
1,5
kilo kruimige aardappelen
scheutje warme melk
klontje roomboter
300
gram
gehakt
80
gram
rozijnen
500
gram
verse zuurkool
8
ananasschijven
blik 567 gram
100
gram
jong belegen kaas
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil en was de aardappelen, kook in 20 minuten gaar en giet af. Voeg een scheutje warme melk toe met een klontje boter en stamp fijn.
Bak ondertussen het gehakt bruin in een droge koekenpan. Haal de pan van het vuur en voeg de rozijnen toe.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de verse zuurkool op de bodem. Vervolgens het gehakt met de rozijnen.
Dek af met de aardappelpuree. Leg de schijven ananas op de puree en strooi de kaas erover. Zet de zuurkoolschotel met ananas 20 minuten in de oven.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl