Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, Ovenschotel recepten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen
  • scheutje warme melk
  • klontje roomboter
  • 300 gram gehakt
  • 80 gram rozijnen
  • 500 gram verse zuurkool
  • 8 ananasschijven blik 567 gram
  • 100 gram jong belegen kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en was de aardappelen, kook in 20 minuten gaar en giet af. Voeg een scheutje warme melk toe met een klontje boter en stamp fijn.
  • Bak ondertussen het gehakt bruin in een droge koekenpan. Haal de pan van het vuur en voeg de rozijnen toe.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de verse zuurkool op de bodem. Vervolgens het gehakt met de rozijnen.
  • Dek af met de aardappelpuree. Leg de schijven ananas op de puree en strooi de kaas erover. Zet de zuurkoolschotel met ananas 20 minuten in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl