Kook de sushi rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Meng ondertussen de rijstazijn, suiker en zout en verwarm op een laag vuurtje zodat de suiker oplost. Voeg toe aan de gekookte rijst en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Leg de onderkant van de taartvorm op een nori vel en snijd met een scherp mesje op maat. Herhaal met het tweede vel.
Leg het norivel in de taartvorm. Verdeel de helft van de sushirijst erover en druk aan.
Meng de mayonaise met wasabi naar smaak en smeer de helft op de rijst.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes net als het vruchtvlees van de avocado. En de zalm in blokjes.
Dek het mayonaise mengsel af met een laagje komkommer en avocado en het tweede sushi vel. On top de rest van het rijst met de wasabi mayonaise en wederom een laagje komkommer en avocado en als laatste de zalmblokjes. Bestrooi eventueel met sesamzaad. Zet in de koelkast tot gebruik.