Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 paprika's
  • 4 tomaten
  • olijfolie
  • 500 gram gehakt
  • 2 eetlepels Mexicaanse taco kruiden Euroma
  • 4 tomaten
  • 310 gram kidneybonen
  • 310 gram maïs
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram nacho chips
  • 200 gram geraspte kaas
  • voor erbij: guacamole salade en of gekookte rijst

Zo maak je het

  • Zorg eerst dat alle groente is gesneden. Hak de knoflook fijn, snijd de uien en paprika in stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwarm de skottelbraai met skottel of paellapan met een scheutje olijfolie. Rul het gehakt goudbruin. Voeg de kruiden, knoflook, uien, paprika en tomaten toe en roerbak 5 minuten.
  • Spoel ondertussen het blik kidneybonen en mais af. Verwarm kort mee in de pan. Zorg dat al het vocht uit de skottel is verdampt, zodat de nacho's straks niet vochtig worden. Breng de nachoschotel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de nacho chips over het gehaktmengsel, strooi de kaas erover en sluit af met de deksel van de skottelbraai en zet het vuur laag. Het nacho's recept is klaar zodra de kaas is gesmolten. Dit duurt een kleine 10 minuten. Serveer direct met guacamole en eventueel een salade of gekookte rijst.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl