Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets 400 gram totaal
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 kleine rode ui
  • 400 gram cherry tomaten
  • 10 olijven
  • 1 bol buffel mozzarella
  • verse basilicum
  • 350 gram pasta naar keuze

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de twee kipfilets horizontaal doormidden. Maak een marinade van de oregano, basilicum, uitgeperste knoflook, olie en een snufje peper en zout naar smaak. Smeer de kip in met de marinade en leg in een ingevette ovenschaal. Zet de gemarineerde kipfilet het liefst een uurtje in de koelkast. Heb je hier geen tijd voor, ga dan direct verder met stap 3.
  • Snijd de rode ui in ringen en de cherry tomaatjes doormidden. Houd een paar tomaatjes achter, verdeel de rest van de groente met de rode ui rondom de kip. Giet 2 eetlepels balsamico azijn over de ovenschaal. Zet de kipfilet met tomaten 15 minuten in de oven.
  • Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Terwijl de kip in de oven staat, snijd je de olijven in plakjes en de mozzarella in reepjes. Verdeel over de kipfilet en zet de schaal nog 4 tot 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.
  • Serveer de kipfilet uit de oven met verse basilicum en pasta.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl