Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
Breng de melk op een matig vuur bijna aan de kook. Haal van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de melk totdat het opgelost is. Voeg de yoghurt toe.
Maak de rucola pesto door de kaas, amandelen, rucola en de olijfolie toe te voegen aan de hakmolen van de staafmixer of een keukenmachine. Breng de pesto op smaak met een snufje peper en zout. Proef of de pesto naar wens is en voeg gerust meer kaas, olie, amandelen of rucola toe. Roer door het melk yoghurt mengsel en schenk de hartige panna cotta in kleine glaasjes. Zet minimaal een uur in de koelkast. Het liefst wat langer.
Rooster het extra handje amandelen in paar minuten in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen, bestrooi met zeezout en hak in stukjes.
Haal de panna cotta uit de koelkast. Leg er een paar blaadjes rucola op, het tomaatje en strooi de amandel crunch erover.