180gramtonijnvraag de visboer om het stuk tonijn zo te snijden dat je na het bakken plakjes van 3 x 2 cm kunt maken
snufjezout en peper
Extra nodig
extra nodig: 4 amuse glaasjesXenos
Zo maak je het
Haal de tonijn een half uurtje voor serveren uit de koelkast.
Voeg de plakjes kalfsfricandeau, mayonaise, kappertjes toe aan de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Pureer tot een gladde saus. Is het niet vloeibaar genoeg? 1 tot 2 eetlepels water doet wonderen. Kruid eventueel nog met een snufje zout en peper.
Maak de rucola aan met een beetje olijfolie. Leg in het glaasje. Snijd de tomaatjes in vieren en zet ook in het glaasje. Leg een flinke eetlepel van de vitello tonnato saus op de rucola.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de tonijn 1- 2 minuten aan elke zijde. De kern van de vis mag rauw blijven. Kruid met een snufje peper en zout. Haal uit de pan en snijd met een scherp mes in dunne plakjes. Leg 2 plakjes tonijn in elk glaasje.
Linda's tips
Voorbereiding voor kerst: maak de saus van de vitello tonnato. Ter plekke maak je de amuse in het glaasje mooi op en bak je het stukje tonijn kort.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl