Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Trefwoord Makkelijke recepten, soep recepten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 6 kommen

Ingrediënten

  • 1,5 liter water
  • 2 kippen bouillon blokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kippenbouten
  • 2 pakken passata (gezeefde tomaten)
  • 200 gram appelmoes bv Servero zonder suiker
  • 3-4 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • 1-2 eetlepels maizena
  • 1 prei
  • 1 flinke kop gekookte rijst
  • optioneel: scheutje gembersiroop

Zo maak je het

  • Breng het water met de bouillon blokjes aan de kook. Snijd de ui in stukjes en de tenen knoflook fijn. Voeg de groente en de kippenbouten toe aan de bouillon. Laat 1 uur zachtjes koken, totdat het vlees boterzacht is. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan.
  • Laat de kip afkoelen, haal het vlees van de botten en trek uit elkaar met twee vorken. Houd apart.
  • Voeg ondertussen 1 liter passata, appelmoes, ketjap en azijn toe. Laat 10 minuten koken.
  • Maak een glad papje met maizena en koud water. Voeg toe aan de soep, zodat dit dikker zal worden. Snijd ondertussen de prei fijn. Kook 5 minuten mee. Verwarm vervolgens de kip en rijst nog even mee.

Linda's tips

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl