Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 Pakketjes

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 1/2 eetlepel verse rozemarijn
  • 1 fijn gesneden teentje knoflook
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje peper en zeezout
  • extra nodig: 4 stukken aluminium folie

Zo maak je het

  • Boen de krieltjes schoon onder stromend water. Gebruik hiervoor eventueel een schoon schuursponsje. Snijd de krieltjes door, in gelijke helften.
  • Kook 5 minuten in zo weinig mogelijk water, giet af en laat de aardappels even droog stomen zonder deksel.
  • Maak ondertussen een marinade van de rozemarijn, knoflook, citroenrasp, olijfolie en de peper en zout. Hussel de gekookte krieltjes door de marinade.
  • Neem 4 stukken huishoudfolie en plaats het krieltjes mengsel in het midden van een stuk folie. Vouw goed dicht en grill de pakketjes in 15 - 20 minuten gaar op de bbq. Open de pakketjes voorzichtig en prik met een vork in een aardappel om te checken of ze goed gaar zijn.

Linda's tips

  • Tip: strooi bij het serveren eventueel nog vers geraspte Parmezaanse kaas over de aardappeltjes.
  • Bewaartip: snijd de citroen in partjes en bewaar dit in de koelkast in een afgesloten bakje of vries het in, lekker voor in een citroen gember thee.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl