Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Amuse
Keuken Aziatisch
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 6 flinke eetlepels gekookte rijst naar keuze
  • 200 gram rauwe verse tonijn (visboer)
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente uitje heel fijn gesneden
  • 100 gram zeewiersalade

Extra nodig

  • extra nodig: 6 amuse glaasjes

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de tonijn in kleine blokjes. Maak een marinade van de sesamolie, sojasaus, sesamzaad, gember, knoflook en lente uitje. Hussel de tonijn erdoor en zet het liefst een half uurtje weg. Zo kunnen de smaken intrekken.
  • Verdeel de rijst over de glaasjes. Leg op de rijst een plukje zeewier, vervolgens de tonijn en strooi het sesamzaad erover.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: marineer de tonijn. Ter plekke kun je de rijst koken en het glaasje opmaken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl