Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 mini pannenkoeken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • kokosolie of roomboter

Optioneel

  • Lekker eten met Linda: topping van ahornsiroop en blauwe bessen
  • Focus on foodies: 1 flinke eetlepel lijnzaad snuf kaneel, theelepel geraspte kokos en geschaafde & geroosterde amandelen on top

Extra nodig

  • 1 Bakring

Zo maak je het

  • Prak de bananen flink fijn op een snijplank en kluts de eieren in een kommetje. Voeg de bananen en bakpoeder toe aan de eieren en meng even goed door.
  • Verwarm een kleine koekenpan met kokosolie of klontje roomboter op laag vuur. Gebruik je ook een bakring, vet de onderkant en zijkanten in met een beetje olie. Schep een kleine juslepel "beslag" in de bakring.
  • Laat een paar minuten stollen. Verwijder de bakring en draai voorzichtig om met een spatel.
  • Bak de andere kant ook mooi bruin.
  • Doe de bananenpannenkoekjes op een mooi bord, schenk er eventueel een beetje ahornsiroop over en voeg blauwe bessen toe.

Linda's tips

  • Tip: blauwe bessen zijn seizoensgebonden. Ik heb nu gebruik gemaakt van diepvries bessen.
  • Tip: gek op pannenkoeken? Kijk eens bij het overzicht van gezonde pannenkoeken recepten van mij en andere foodbloggers.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl