Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Snack, Bijgerecht, borrelhapjes
Keuken Mexicaans
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 portie

Ingrediënten

Klassieke guacamole

  • 2 avocado's
  • 1 teentje knoflook
  • klein sjalotje
  • 1 rijpe tomaat
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 rode peper
  • snufje zout & vers gemalen zwarte peper
  • optioneel: koriander blad

Snelle guacamole uit de voorraadkast:

  • 2 avocado’s
  • 1 kleine ui (of uienpoeder)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • citroensap (flesje)
  • flinke snuf chilipoeder (of tabasco)
  • snufje vers gemalen peper en zout

Zo maak je het

  • Snijd de avocado's doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Snijd de knoflook, sjalotje en tomaat in kleine stukjes. Pers de limoen uit en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
  • Doe alle ingrediënten in een maatbeker, voeg het sap van de limoen toe en pureer met de staafmixer. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg optioneel gesneden koriander toe.

Snelle guacamole uit de voorraadkast

  • Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Prak de avocado’s fijn, snijd de ui in stukjes. Voeg naar smaak knoflookpoeder, citroensap en chilipeper toe. Proef en voeg zout en vers gemalen peper toe.

Linda's tips

  • Een avocado dip met alleen geprakte avocado’s, peper en zout is ook al lekker. Laat gerust de rode of chili peper achterwege als je niet van pittig eten houdt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl