Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, stoven
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 1 kilo

Ingrediënten

  • Ongeveer 1 kilo Geiser Wildeman
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 dadels
  • stukje citroenschil
  • 1 dl biologische diksap appel zwarte bes zonder toegevoegde suiker
  • Optioneel: stukje gember van 1 cm

Zo maak je het

  • Schil de peren en verwijder klokhuis
  • Doe het fruit in een pan met dikke bodem en zorg dat peren net onder water staan
  • Snijd dadels in kleine stukjes
  • Voeg kruidnagels, kaneel, dadels, citroenschil en diksap toe. Optioneel ook het stukje gember.
  • Laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven tot de peertjes zacht zijn.
  • Verwijder de kruidnagels, kaneel, citroenschil en gember. Serveer de stoofpeertjes nog warm of laat afkoelen.

Linda's tips

  • Tip: Bij de natuurwinkel kan je ook terecht voor suiker alternatieven zoals oerzoet. Dit is onbewerkt gedroogd sap van suikerriet. Hierdoor zijn vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen behouden. 
  • Tip: Stoofperen kan je makkelijk invriezen. In de vriezer zijn ze 3 maanden houdbaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl