Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke ui
  • 4 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 2 kleine vierkante Maggiblokjes (kijk naar de rood/gele verpakking)
  • 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 4 pimentkorrels
  • 300 gram kip
  • 300 gram snijbonen (optioneel)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 800 gram bruine bonen uit pot mag met vocht en al in de pan
  • snufje zout
  • 300 gram rijst

Zo maak je het

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm een grote pan of wok met een scheutje zonnebloemolie en bak de uien en knoflook 2 minuten. Voeg de maggi blokjes, zwarte peper en pimentkorrels erbij en bak nog even een minuut mee.
  • Snijd de kip in stukjes erbij en bak totdat de kip rondom dichtgeschroeid is. Voeg daarna de tomatenpuree, tomaten (in stukjes), laurierblaadjes en snijbonen erbij en bak 2 minuten mee.
  • Voeg als laatste de bruine bonen uit pot (met vocht) in de pan. Schenk een kopje kokend water erbij totdat alle ingrediënten net onder staan. Laat dit Surinaamse gerecht 45 minuten met deksel schuin op de pan, zachtjes stoven totdat de kip heel mals is en de saus wat is ingedikt. Roer af en toe en voeg een scheutje heet water toe als de saus droog kookt.
  • Serveer met gekookte rijst.

Linda's tips

  • Tip van Francesca: maak zuur van komkommer en rode ui erbij. En vergeet de sambal niet.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl