Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, kip recepten, oven
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 125 gram gerookte spekjes
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram kastanje champignons
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 kuipje Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 1 eetlepel pesto
  • 4 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)

Extra nodig

  • taartvorm 24/25 cm (dit is mijn quiche vorm van Jamie Oliver)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de gerookte spekjes. Snijd ondertussen de kipfilet. Voeg de kipfilet na 3 minuten toe.
  • Snijd vervolgens de kastanje champignons in plakjes. Voeg dit toe, zodra de kip rondom bruin is.
  • Hak de cashewnoten grof en voeg toe aan de pan.
  • Pureer de Boursin met de pesto en 4 eieren met de staafmixer tot een egale massa.
  • Haal het deeg uit de koelkast. Leg over de vorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Voeg het kip champignon mengsel toe en giet de eieren erover.
  • Zet 30 - 35 minuten in de oven.

Linda's tips

Tip: dol op hartige taarten? Dan wil je deze quiche met zalm vast ook eens proberen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl