Snijd de kipfilet in stukjes. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip 5 minuten om en om.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Hak de knoflook fijn.
Haal de kip uit de pan en zet apart. Bak de ui, champignons en knoflook 5 minuutjes in dezelfde hapjespan met een scheutje olie.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Schil en snijd ondertussen de winterpeen in plakjes en de krieltjes met schil (dit zorgt voor extra smaak) in even grote stukjes.
Voeg de winterpeen, krieltjes, tomatenblokjes, het water, kippenbouillonblokje en kruiden toe aan de pan. Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Laat zachtjes 30 minuten pruttelen met de deksel erop, totdat de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe en voeg 10 minuten voor tijd de kip terug in de pan. Op deze manier wordt het vlees niet droog.
Strooi er eventueel verse peterselie over de kipstoof.