Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, Ovenschotel recepten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 1 bloemkool
  • snufje zout
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 300 gram gehakt
  • 3 theelepels curry madras of kerrie poeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • snufje zout en peper
  • scheutje zoete ketjap (optioneel)
  • olijfolie om ovenschaal in te vetten

Extra nodig

  • 1 ovenschaal

Zo maak je het

  • Schil en was de zoete aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in 10 - 15 minuten. Bewaar een kopje kookvocht.
  • Snijd roosjes van de bloemkool en kook 5 minuten beetgaar met een snufje zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rul het gehakt in een droge koekenpan goudbruin. Voeg de ui toe aan het gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de curry of kerrie, komijn en koriander toe en bak 1 minuut mee. Roer de gekookte bloemkool erdoor. Breng op smaak met een snufje zout en peper en eventueel een scheutje ketjap.
  • Stamp de aardappelen tot puree, voeg net zoveel kookvocht toe totdat de zoete aardappelpuree smeuïg is.
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem met het gehakt groentemengsel. Dek af met de zoete aardappelpuree. Zet 25-30 minuten in de oven.

Linda's tips

  • Tip: wil je liever een vegetarische ovenschotel? Vervang het gehakt door linzen.
  • Tip: probeer deze broccoli ovenschotel met gehakt en een heerlijk laagje zoete aardappel puree ook eens!

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl