Schil en was de zoete aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in 10 - 15 minuten. Bewaar een kopje kookvocht.
Snijd roosjes van de bloemkool en kook 5 minuten beetgaar met een snufje zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rul het gehakt in een droge koekenpan goudbruin. Voeg de ui toe aan het gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de curry of kerrie, komijn en koriander toe en bak 1 minuut mee. Roer de gekookte bloemkool erdoor. Breng op smaak met een snufje zout en peper en eventueel een scheutje ketjap.
Stamp de aardappelen tot puree, voeg net zoveel kookvocht toe totdat de zoete aardappelpuree smeuïg is.
Vet de ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem met het gehakt groentemengsel. Dek af met de zoete aardappelpuree. Zet 25-30 minuten in de oven.
Linda's tips
Tip: wil je liever een vegetarische ovenschotel? Vervang het gehakt door linzen.