Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Spitskool stamppot met cashewnoten
Kenmerken
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Trefwoord
Makkelijke recepten, Stamppot recepten, vegetarisch
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
kilo
of meer aardappelen
1/2
spitskool
ongeveer 500 gram spitskool
1
rode paprika
olijfolie om in te bakken
2
theelepels
kerrie poeder
2
theelepels
koriander poeder
4
eetlepels
sojasaus
50-100
ml
melk
klontje boter
150
gram
cashewnoten
Zo maak je het
Schil en kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
Snijd en was de spitskool in reepjes. Snijd de paprika in stukjes.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de kool en paprika 5 minuten. Voeg de kerrie, koriander en sojasaus toe.
Stamp de aardappel fijn en breng op smaak met een scheutje melk en een klontje boter.
Rooster de cashewnoten in een kleine droge koekenpan goudbruin.
Roer het groentemengsel door de aardappelpuree. Strooi de cashewnoten over de spitskool stamppot.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl