Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, Stamppot recepten, vegetarisch
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo of meer aardappelen
  • 1/2 spitskool ongeveer 500 gram spitskool
  • 1 rode paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 theelepels kerrie poeder
  • 2 theelepels koriander poeder
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 50-100 ml melk
  • klontje boter
  • 150 gram cashewnoten

Zo maak je het

  • Schil en kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd en was de spitskool in reepjes. Snijd de paprika in stukjes.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de kool en paprika 5 minuten. Voeg de kerrie, koriander en sojasaus toe.
  • Stamp de aardappel fijn en breng op smaak met een scheutje melk en een klontje boter.
  • Rooster de cashewnoten in een kleine droge koekenpan goudbruin.
  • Roer het groentemengsel door de aardappelpuree. Strooi de cashewnoten over de spitskool stamppot.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl