Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke pasta recepten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 400 gram kastanje champignons
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 - 125 ml groente bouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra om erover te strooien
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • vers gemalen peper
  • zout naar smaak
  • optioneel: chilipoeder en geroosterde pijnboompitten

Zo maak je het

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Vergeet niet om voldoende zout toe te voegen, zodra het water kookt.
  • Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee. Blus af met sojasaus, zet het vuur lager en laat 2 minuten pruttelen. Sojasaus in een pasta recept is minder gebruikelijk, maar het geeft de champignons een heerlijke diepe smaak. Schep het champignon mengsel uit de pan. Laat het achtergebleven vocht zitten en maak de pan niet schoon.
  • Verwarm de pan opnieuw. Hak de spinazie grof en voeg deze in twee delen toe en laat deze slinken.
  • Voeg de gekookte pasta en het champignon mengsel toe aan de spinazie. Roer goed door elkaar. Voeg de groente bouillon, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe. Breng de vegetarische pasta op smaak met vers gemalen peper en zout naar smaak.
  • Serveer eventueel met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Lekker met een snuf chilipoeder voor extra pit.

Linda's tips

  • Tip: pijnboompitten zijn vrij kostbaar. Als alternatief kun je ook ongezouten cashewnoten, sesamzaad, zonnebloempitten of walnoot over de pasta strooien.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl