Verwarm het asperge kookvocht. Voeg de schillen, kontjes en bouillonblokjes toe en kook 25 minuten.
Zeef de soep, gooi de schillen weg en houd de kontjes apart. Snijd in stukjes.
Verwarm een klein pannetje met een klontje boter. Laat smelten en voeg dezelfde hoeveelheid bloem toe. Roer goed met een garde tot een egaal mengsel. Roer vervolgens door de soep. Voeg de gesneden uiteinden toe. Laat even pruttelen. Met een eidooier kun je soep binden. Zet het vuur uit (de soep mag niet meer koken) en roer het los geklopte eigeel erdoor.
Vervolgens kun je de soep puur eten of nog verder op smaak brengen. Voor de klassieke wijze snijd je twee hardgekookte eieren in kleine blokjes en de beenham in stukjes. Voeg dit aan de kom soep toe.
Of bak wokgarnalen twee minuten in een hete pan met olie en voeg toe aan de soep. Ook lekker zijn wat Hollandse garnalen.
Zalm en asperges passen goed bij elkaar. Serveer de aspergesoep met in stukjes gesneden gerookte zalm.