Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht, Soepen
Keuken Nederlands
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 3 Liter

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 liter water
  • 6 kippen bouillon blokjes *
  • 400 gram soepgroente
  • 80 gram vermicelli

Zo maak je het

  • Kruid de kippenbouten aan beide kanten met zout, peper en de paprikapoeder.
  • Breng een grote pan met 3 liter water aan de kook (zie tip). Voeg 6 kippen bouillonblokjes en 4 kippenbouten toe. Laat de soep zachtjes pruttelen, totdat het vlees van de botten valt. Na een uur, kun je het vlees van de botten halen. Na 2 uur valt het vlees er letterlijk af. Kijk gewoon even hoeveel tijd je hebt. Pluk het vlees in kleine stukjes en zorg dat je alle botjes verwijdert.
  • Doe het vlees terug in de pan, voeg de soepgroente en vermicelli toe en laat 10 minuten koken. Mocht de soep teveel ingekookt zijn, voeg dan extra water toe. Proef de verse kippensoep en breng op smaak met peper en zout.

Linda's tips

  • Tip: zet voordat je start met de soep maken alvast de waterkoker aan. Dit scheelt je tijd bij stap 2.
  • Tip: zin in een ander lekker verwarmende soep? Probeer deze zoete aardappelsoep eens.
  • * Mijn favoriete blokjes zijn van de natuurwinkel met minder gist & zout, hiervoor geldt vaak 1 blokje op 500 ml dus 6 stuks totaal

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl