Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke pasta recepten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Porties 12 personen

Ingrediënten

  • 10 plakjes pancetta (Italiaans speksoort)
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 grote uien (gesnipperd)
  • 5 teentjes knoflook
  • optioneel 1 chili pepertje fijngesneden en zonder zaadjes
  • 800 gram goede kwaliteit rundergehakt
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 blikken tomaten à 400 gram
  • 1 fles passata
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 960 gram spaghetti (volkoren)

Voor erbij

  • 1 handje verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Groene salade

Extra nodig

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de plakjes pancetta in stukjes en hak de rozemarijn grof.
  • Zet een grote ovenvaste pan op het vuur met een beetje olijfolie erin en bak de pancetta en rozemarijn licht goudbruin.
  • Snijd de uitjes en knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Houd je van pit? Voeg dan het fijngesneden chilipepertje (zonder zaadjes) toe. Bak alles ongeveer 3 minuten totdat de ui zacht is.
  • Doe het gehakt erbij en roer goed. Hak ondertussen de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg na 5 minuten de oregano, tomaten, passata en de zongedroogde tomaatjes toe.
  • Voeg naar smaak zeezout en peper toe en dek de pan af met een deksel. Ik zet de deksel op zijn kop erin, anders past het niet in mijn oven. Of gebruik bakpapier om de pan af te sluiten. Heb je geen grote ovenvaste pan, laat de saus dan heel zachtjes pruttelen op het vuur.
  • Zet de pan 1,5 uur in de oven. Na 30 minuten kan je de temperatuur terugzetten naar 160 graden.
  • Kook de spaghetti (volgens de verpakking), als de saus bijna klaar is, in een grote pan met gezouten kokend water.

Linda's tips

  • Tip: zet een rozemarijn plantje in de tuin of op het balkon. Dit kruid heeft nauwelijks verzorging nodig en groeit goed. Zo heb je altijd verse rozemarijn in huis en hoef je geen dure flowpacks te kopen.
  • Tip: het handige aan deze pasta saus is dat je 1x voor 3 avonden gekookt hebt. De rest vries je dan ook lekker in. Ideaal voor drukke dagen en zo eet je toch een lekkere zelfgemaakte hap!

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl