Nog geen beoordelingen

Wortel taugé salade + kookliefhebbers gezocht

Ik heb iets leuks voor jullie! Na 4 jaar wachten is het eindelijk zover: we gaan samen koken. Voor de Crispy Chefs Battle ben ik op zoek naar 3 lezers die met mij de strijd aangaan voor de lekkerste salade. De winnaar van mijn team wint ook nog eens een ballon vlucht. Hoe cool is dat? Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Crispy Chefs Battle
Binnen mijn team wordt er gestreden om de lekkerste salade met Crispy Salad Topping te maken. Nooit van gehoord? Dat klopt het is nieuw. Het zijn ambachtelijk gebakken uitjes,gemaakt van Zeeuwse uien. De uitjes worden grof gesnipperd en na het bakken “getrommeld”. Hierdoor worden ze heerlijk krokant. Dat zorgt voor een crispy mondgevoel en de finishing touch voor vele gerechten. Naast een salade is deze topping ook smaakvol over een broodje hotdog, hamburger of in een soep. Ik heb nog een leuk ander ideetje bedacht, alleen houd ik dat nog even geheim tot aan de battle! De concurrentie leest mee natuurlijk :).

Wortel taugé salade met rosbief

Sta je al te popelen om mee te doen?Meld je dan aan samen met een vriend of vriendin, plaats een reactie op Social Media of stuur mij een mailtje via @[email protected] (zorg wel dat dit je juiste e-mail adres is zodat we contact kunnen opnemen). Wie weet worden jullie geselecteerd en zien wij elkaar woensdag 27 september vanaf 19:00 uur in Amsterdam. Aanmelden kan tot en met 20 september.

De Crispy Salad Topping is verkrijgbaar in 5 smaken. De Naturel past uitstekend bij Aziatische gerechten. Vandaar deze wortel taugé salade. De rosbief wordt ingesmeerd met een goddelijke dressing van sesamolie, sojasaus, gember, knoflook en sesamzaad. De rest van de dressing wordt door de salade heen gehusseld. Het resultaat is een knapperige salade boordevol heerlijke groente!

Wortel taugé salade met rosbief

Wortel taugé salade met rosbief

Ingrediënten

2 personen
  • 4 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sesamzaad
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1/2 teentjes knoflook
  • 200 gram gesneden rosbief (vleeswaren)
  • 200 gram wortel (1 grote winterpeen)
  • 1 komkommer
  • 75 gram veldsla
  • 200 gram taugé
  • 20 gram TOP Taste Crispy Salad Topping naturel

Optioneel

  • verse koriander

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Maak een marinade van de sesamolie, sojasaus, sesamzaad, gember en knoflook.
  • Neem de helft van de marinade. Smeer de plakjes rosbief hiermee in en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Snijd de wortel en komkommer met een mandoline in smalle reepjes (julienne) of snijd heel fijn met een mes.
  • Hussel de wortel, komkommer, veldsla en taugé door elkaar. Giet de marinade erover. Rol de plakjes rosbief op en verdeel over de salade.
  • Strooi de Crispy Salade Topping naturel erover. Hersluit de verpakking voor een volgende keer. Wel direct serveren, zo is de wortel taugé salade op zijn lekkerst.

Linda’s Tips

  • Tip: de Crispy Salad Topping is verkrijgbaar bij Jumbo in de smaken naturel, paprika, cheese, garlic pepper en bacon.

Battle je mee met mij?
Lijkt het je leuk om samen met mij de uitdaging voor de Crispy Chefs Battle aan te gaan? Vergeet dan niet om je aan te melden of laat een reactie achter via Social Media. Binnen mijn team strijden jullie voor de lekkerste salade. De winnaars uit mijn team winnen een ballon vlucht. Te gek zeg. Enne, onthoud je hoeft echt geen chef kok te zijn om mee te doen. Het wordt een hele leuke avond. Ik hoop je 27 september in Amsterdam te ontmoeten.

Wortel taugé salade met rosbief

Dank Maxilia kookschorten voor het leveren van de schorten voor de battle. Dit artikel wortel taugé salade + kookliefhebbers gezocht betreft een samenwerking met TOP Taste. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.