Wie houdt er ook zo van knapperige groente? Ik ben een echte knager. Dat is ook een van de redenen dat de smoothie trend aan mij voorbij is gegaan. Ik wil iets te kauwen hebben. In de middag komt de paprika of komkommer op tafel. Op dit moment zit ik in een wortelfase. Zelfs bij de borrel zet ik een schaaltje neer. In deze witlofsalade met pasta gebruik je wortel julienne.
Rauwe witlof is ook zo’n heerlijke frisse groente om in een salade te werken. Om er een goede maaltijdsalade van te maken, voeg je pasta toe. Zo worden twee van mijn liefdes verenigd: rauwe groente en pasta. Heerlijk!
Deze maaltijdsalade staat al een paar weken op jullie te wachten. Lucie en ik maakten dit recept en de foto’s al in juni. Ik was even bang dat ik dit recept door moest schuiven naar volgend jaar zomer. Gelukkig is het deze week lekker weer en daar past een koude salade goed bij. Geniet nog lekker even van het buiteneten, nu het nog kan.

Witlofsalade met pasta
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte en snijd in reepjes.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
- Rooster ondertussen de walnoot in een droge koekenpan en wel de rozijnen in warm water.
- Snijd de kaas in blokjes.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, mosterd, azijn en honing. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout.
- Hussel alle ingrediënten door elkaar.


Recept: Linda Foto credits: My Lucie