Het weekmenu staat weer klaar. In januari eten we vraag lekker en voedzaam. Dit zie je terug in de eetplanning. De eerste twee recepten zitten vol groente. Daarnaast heb ik twee twee stoofpotjes voor je en in het weekend kun je lekker genieten.
Wat eten we vandaag?
Kijk snel mee wat er deze week op het weekmenu staat. Eindelijk heb ik mijn eerste stoomoven recept online gezet: gado gado. Natuurlijk geef ik je ook een bereiding om dit recept op vuur te bereiden. Dinsdag kun je lekkere gemarineerde kip maken met groentenoedels. Voor woensdag staat er een stoofpotje op het vuur te pruttelen. Donderdag is het pasta dag en voor vrijdag heb ik stoofvlees bedacht. Mijn tip is om dit vlees eerder van de week te maken, dat komt de smaak ten goede.
Het weekend gaan we los met chocolade wentelteefjes. Daarbij maak je een dip voor fruit met bijzondere smaken bij elkaar.
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 240
Maandag: gado gado uit de stoomoven
Gado gado is een heerlijk Indonesisch gerecht met veel groente, rijst, ei en zelfgemaakte pindasaus. Dit recept kun je met de stoomoven maken of gewoon op het vuur. Kijk wat bij je past.
Dinsdag: Thaise kip met courgette noedels
Nog een recept vol groente. De Thais gemarineerde kip combineer je met noedels van courgette en zoete aardappel. Bij mij thuis zijn ze niet zo dol op groente noedels. Tegenwoordig maak ik voor een kwart groente noedels en kook daarnaast normale noedels.
Woensdag: stoofpot met chorizo
Chorizo en bloemkool zijn smaakvrienden. De neutrale smaak van de bloemkool is zalig bij het pittige van de chorizo. Zet deze maaltijd op het menu tijdens een koude dag. Het huis ruikt er heerlijk van. Daarbij verwarmt de stoofpot met chorizo je van binnen.
Donderdag: kip fajitas pasta
Heb je wel eens pasta in melk gekookt? Nou dat doe je dus met dit recept. Daarbij gaan alle ingrediënten in één pan. Lekker makkelijk dus.
Vrijdag: pappardelle met stoofvlees
Het lekkerst is om stoofvlees een dag van te voren te maken. Zo hoef je op vrijdag alleen verse pasta te koken en het stoofvlees te verwarmen. Echt zalig!
Zaterdag: chocolade wentelteefjes
Hmm het weekend staat in het teken van genieten met deze chocolade wentelteefjes.
Zondag: pindakaas dip met fruit
Deze dip maak je met Griekse yoghurt, honing en natuurlijk pindakaas. Je kunt de dip nog pimpen met gehakte nootjes of kokos. Voor erbij snijd je fruit naar keuze. Mijn kids aten dit als ze uit school kwamen of als toetje.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.