Het was een fijne week in huize Linda. Het stof is van de slow-cooker afgehaald. Een eerste experiment is direct goed gelukt. Binnenkort kunnen jullie hier een aantal recepten voor verwachten. Een langzaam gegaard gerecht past echt bij dit jaargetijde. Daarbij spreekt het gemak mij aan om alle ingrediënten in één pan te doen en er verder geen omkijken naar te hebben.
De recepten voor hetweekmenu rolde met gemak uit mijn pen deze week. Op maandag eten we even geen vlees. Dit wordt vervangen door mozzarella en bonen. De groente van de week is knolselderij. Ook staat er een verwarmende kip curry en erwtensoep op het programma. Met de hartige Mexicaanse taart maak je iedereen blij. Kijk maar even mee.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 46 makkelijke recepten
Maandag: pasta uit de oven met bonen
Voor dit vegetarische hoofdgerecht kun je een dag van te voren de pasta al koken. Terwijl de oven voorverwarmd kun je de groente snijden. Vervolgens leg je alle ingrediënten in de ovenschaal en heb jij je handen vrij om even iets anders te doen.
Dinsdag: knolselderij puree
Koop jij wel eens een knolselderij? Hiermee kun je een smakelijke puree maken. Of je vervangt de helft van de aardappelen door de knolselderij. De rest van het knolletje gebruik je voor een soep.
Woensdag: kip curry zoete aardappel
Bijna 1x per week staat er wel een curry hier op tafel. Niet helemaal zoals het hoort. Ik geef er graag mijn eigen draai aan. Deze avondmaaltijd is in ieder geval lekker verwarmend.
Donderdag: erwtensoep
Over verwarmend gesproken: een goed gevulde erwtensoep gaat er altijd wel in. Maak de soep eventueel al in het weekend of op een dag dat je meer tijd hebt.
Vrijdag: hartige Mexicaanse taart
Op deze fast food friday staan er geen wraps op het programma, maar een hartige Mexicaanse taart. De vulling bestaat uit gehakt, paprika, kruiden, maïs, kaas en natuurlijk bonen. Heb je trouwens gezien dat ik jullie hulp nodig heb? In het blog lees je alles over.
Zaterdag: zelf speculaaskruiden maken
Hij komt, hij komt. Oh leuk de Sint is weer in het land. Weet je wat zo leuk is om te doen? Maak je eigen speculaaskruiden mix. Zo kun je je er een eigen draai aan geven. Niet alleen lekker in bakrecepten maar ook door de yoghurt of havermout.
Zondag: vegetarische broodbeleg recepten
Vegetarisch koken en eten is heel veelzijdig. Als vanzelf ga je meer groente eten bijvoorbeeld. . Hoe pak je dit nu op met de lunch? Ik heb eens wat ideetjes voor vegetarische broodbeleg recepten op een rijtje gezet.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.