3.3 uit 48 beoordelingen

Vietnamese loempia’s zelf maken

Zoals jullie weten ben ik dol op “zelf maak” recepten. Op dit recept voor Vietnamese loempia’s heb ik letterlijk peentjes zitten zweten. Lukt het om goed gerolde loempia’s te krijgen en lijkt de smaak op die van de loempia’s uit het kraampje? Wat blijkt? De bereiding is een fluitje van een cent en de smaak is goddelijk volgens mijn dochter. De volgende keer maken wij samen loempia’s voor haar verjaardag.

Inmiddels kan ik hard lachen om mijn zorgen over deze snack. De stap voor stap foto’s zijn een handig hulpmiddel, zodat je kunt zien hoe je de loempia’s rolt. Vervolgens bak je de springrolls in de frituurpan. Hiervoor gebruik ik Diamant frituurolie. Dit is gemaakt van 100% plantaardige olie, bevat minder verzadigde vetten en heeft een neutrale geur.

Vietnamese loempia maken

Op de lagere school had ik een Vietnamees vriendinnetje en was de loempia vaste prik op woensdag. Nooit beseft dat het zo eenvoudig was. Zelfs op onze reis naar Vietnam heb ik het recept en bereidingswijze voor loempia’s maken niet kunnen achterhalen. Uiteindelijk stelt het dus niets voor en maak je in een handomdraai zelf de lekkerste loempia’s.

Zelf Vietnamese loempia's maken is makkelijker dan je denkt. Ik neem je mee in stap voor stap foto's, iedereen kan dit recept maken. Maak er ook een loempia saus bij of de Vietnamese dipsaus nuoc cham. #sp

Vietnamese loempia’s maken

Ingrediënten

10 loempia’s
  • 10 ontdooide loempiavellen te vinden in vriesvak bij supermarkt of toko
  • 25 gram ongekookte glasnoedels 100 gram gekookt
  • 200 gram kipdijfilet of nog beter kip gehakt
  • snuf zout en peper
  • olijfolie
  • 50 gram wortel julienne
  • 50 gram zeer fijn gesneden prei
  • 50 gram taugé
  • 0,5-1 kippen bouillonblokje
  • Diamant frituurvet Original 3L
  • 1 los geklopt ei

Extra nodig

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Week de glasnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel het af met koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de glasnoedels (rijstvermicelli) in kleine stukjes van 2 cm.
  • Maal de kipdijfilet fijn in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Kruid met zout en peper en bak gaar in een koekenpan met olijfolie. Voeg vervolgens de wortel, prei, taugé en rijstvermicelli eraan toe. Bak 2 minuten mee zodat, de groente lekker knapperig blijft. Zorg in ieder geval dat al het vocht verdampt is. Verkruimel het bouillonblokje en breng de loempiavulling hiermee op smaak.
  • Neem een loempiavel (bewaar de rest onder een natte theedoek) en leg dit met de punt naar je toe. Leg 2 eetlepels vulling in het midden van het vel. Zorg dat een kwart van beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten over de vulling. Neem de bovenste punt en leg over de vulling heen en rol op. Bestrijk de randen met het los geklopte ei. Herhaal dit met de rest van de loempiavellen en vulling.
  • Verwarm in een frituurpan de Diamant frituurolie tot 175 graden en bak de loempia’s 5 tot 6 minuten goudbruin. Draai ze na 2 minuten om met een tang, zodat ze aan alle kanten garen. Laat de loempia’s even uitlekken op een stuk keukenrol.
  • Serveer met een zelfgemaakte chilisaus of nuoc cham (de Vietnamese dipsaus) door de limoensap, suiker, water, vissaus, knoflook, chili vlokken en eventueel verse koriander met elkaar te mengen.

Linda’s Tips

  • serveer de zelf gemaakte loempia’s met chilisaus of een Vietnamese dipsaus

Recept voor Vietnamese dipsaus:

  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels water
  • 4 eetlepels vissaus
  • 1 flink teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 theelepel chili vlokken
  • optioneel: eetlepel gehakte koriander blaadjes
vietnamse loempia's rollen
    vietnamese loempias

    Recepten bewaren op Pinterest!

    Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

    Dit artikel betreft een samenwerking met Diamant. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

    Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.