Nog geen beoordelingen

Vegetarische pilav met bonen, rozijnen en noten

Voor mij is variëren een belangrijk thema. Steeds hetzelfde eten vind ik saai en daarbij is het beter voor de gezondheid om diversiteit aan je eetpatroon toe te voegen. Zo probeer ik minimaal één keer per week vegetarisch te koken. Dit keer wilde ik eens iets nieuws uitproberen. De kip pilav met perzik is een grote hit hier in huis Linda. Hoe zou een vegetarische pilav met bonen, rozijnen en noten smaken?

Zodra er geen vlees in een gerecht zit, vervang ik dit al snel door bonen. Ze zijn voedzaam, lekker en ook nog eens super vriendelijk voor de portemonnee. Wat dat betreft zou ik best wat meer variatie op kunnen zoeken… Waar kiezen jullie voor zodra je geen vlees gebruikt? Is dit kaas, noten, tofoe of vleesvervangers? Laat het mij weten, dan houd ik hier rekening mee met een volgend recept.

Deze vegetarische pilav is in ieder geval een blijvertje. Bij mijn vorige pilav recept kreeg ik een tip van een lezeres om een eetlepel pindakaas door het gerecht roert. Dit is echt een aanrader!

vegetarische pilav met bonen, noten en rozijnen

Vegetarische pilav met bonen, rozijnen en noten

Ingrediënten

4 personen
  • 200 gram rijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 70 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal badjak (of andere sambal naar keuze)
  • 1 flinke eetlepel pindakaas
  • 1 blokje bouillon naar keuze
  • 250 gekookt water
  • 710 ml bruine bonen
  • 75 gram rozijnen
  • 60 gram amandelschaafsel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de uien en knoflook fijn. Verwarm een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook een paar minuten.
  • Snijd ondertussen de paprika’s. Voeg de tomatenpuree en paprika’s toe en bak een paar minuten.
  • Vervolgens voeg je de ketjap, sambal, pindakaas, bouillonblokje en gekookt water toe. Roer goed door elkaar zodat het blokje oplost. Laat op een zacht vuurtje pruttelen. Spoel de bruine bonen af. Voeg de bonen en rozijnen toe en verwarm kort mee.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin.
  • Serveer de saus met de rijst. Strooi het amandelschaafsel erover.

Linda’s Tips

  • Tip: als er kinderen mee-eten kun je ook achteraf op je bord een beetje (extra) sambal toevoegen.
vegetarische pilav met bonen, noten en rozijnen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.