5 uit 2 beoordelingen

Vegetarische bolognese pasta

Tijdens de Week zonder Vlees heb ik de hele week heerlijk vega gegeten en geëxperimenteerd met nieuwe recepten. Dezevegetarische bolognese pasta was de topper van de week en wil ik graag met jullie delen.

Deze vega bolognese saus is makkelijk te maken en smaakt verrukkelijk. De basis voor de saus is Heinz Tomato Frito. Kennen jullie dit product al? Het is de ideale basis voor een pasta, soep, stoofpotje of rijstgerecht. Knoflook en ui worden 2,5 uur zachtjes gestoofd in olie en daarna gemengd met heerlijke zongerijpte tomaten. Het resultaat is een zalige saus bomvol smaak, die je in heel veel gerechten kunt gebruiken. Bij mij staan altijd een paar pakjes op voorraad.

Vegetarische pasta bolognese

Het makkelijke aan deze vegetarische bolognese pasta is dat alle groente gemalen wordt in een blender of hakmolen van de staafmixer. Dat scheelt een hoop snijdwerk. Daarbij ben ik op zoek gegaan naar een smaakvolle vleesvervanger. Hiervoor heb ik champignons en walnoten gebruikt dat naast smaak voor textuur zorgt. Je mist het gehakt niet in de saus. Het resultaat is een vegetarische bolognese saus die bij het hele gezin in de smaak valt.

Vegetarische bolognese pasta. Deze vega pasta saus is makkelijk te maken en smaakt verrukkelijk. Alle groente worden gemalen in de blender. De champignons en walnoten zorgen voor smaak en textuur aan de vegetarische bolognese saus. Je mist het vlees niet.

Bekijk ook eens deze klassieke spaghetti bolognese van Jamie Oliver.

Vegetarische bolognese pasta

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 gram kastanje champignons
  • 100 gram walnoten
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 kleine wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram Heinz Tomato Frito
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 laurierblaadje
  • 250 ml kokend water
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • snufje vers gemalen peper naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je de vegetarische pasta bolognese

  • Kook de (volkoren) spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de kastanje champignons schoon, snijd in grove stukken en maal kort tot een grove structuur in de blender of hakmolen van de staafmixer. Haal de gemalen champignons uit het apparaat. Maal vervolgens de walnoten. Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie en bak de champignons en walnoten 5 minuten. Roer goed, zodat al het vocht uit de champignons verdampt. Haal het mengsel uit de pan en zet apart.
  • Snijd de uien, bleekselderij, wortelen en knoflook grof. Voeg deze toe aan de keukenmachine en maal fijn.
  • Verwarm dezelfde pan opnieuw met een scheutje olijfolie en bak het groentemengsel 5 minuten. Roer goed met een spatel over de bodem.
  • Voeg Heinz Tomato Frito, het champignonmengsel, balsamico azijn, laurierblaadje, 250 ml kokend water en de kruiden toe. Breng aan de kook en laat op een medium vuur 15 minuten zachtjes koken.
  • Breng de vegetarische bolognese saus op smaak met een snufje vers gemalen peper.
  • Giet de spaghetti af en serveer met de saus.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit artikel betreft een samenwerking met Heinz. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.