5 uit 1 beoordeling

Tortellini uit de oven

Pasta, wij zijn er thuis dol op. Ik heb altijd allerlei soorten in de kast liggen, zodat ik naar hartenlust kan variëren. Alleen stond gedroogde tortellini in een zak nooit op mijn boodschappenlijstje. Ik wist nooit zo goed wat ik ermee kon maken. Hier komt vanaf nu verandering in. De schaal met tortellini uit de oven is schoon gelikt terug in de kast gezet.

Dit recept met tortellini is echt een Linda recept. Wat ik hiermee bedoel? De smaken bij elkaar zijn helemaal mijn ding. Van de gevulde pasta, tomaten, spinazie en balletjes gemaakt van saucijzen. De kaas on top maakt dit Italiaanse ovengerecht helemaal af.

Zo zie je maar dat er naast lasagne nog meer gerechten uit de oven kunt toveren.

Tortellini uit de oven. Dit is een makkelijke ovenschotel met pasta.

Tortellini uit de oven

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gram tortellini met kaas of spinazie vulling
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • eetlepel olie
  • 4 rundersaucijzen naar keuze bijv Blonde d’Aquitaine
  • 2 blikken tomaten of 2 pakjes Heinz Tomato Frito
  • 300 gram verse spinazie
  • snufje zout en peper
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • optioneel: snuf chili vlokken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de tortellini volgens de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui en knoflook in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en een eetlepel olie. Bak hierin de ui en knoflook in 5 minuten zacht. Verwijder het vlees uit de worstjes en draai er balletjes van. Voeg de blikken tomaten toe aan de groente. Druk de tomaten plat met de bolle kant van een lepel. Voeg de balletjes toe aan de pan.
  • Na 10 minuten roer je in delen de spinazie erdoor totdat dit geslonken is. Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper en eventueel een snuf chili vlokken. Roer de gekookte tortellini voorzichtig door de saus.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie, stort de saus erin. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel dit over de schaal en voeg Parmezaan toe naar smaak.
  • Schuif de tortellini maximaal 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Linda’s Tips

  • Tip: heb je haast, dan kun je stap 6 ook overslaan. Snijd de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel over het pasta gerecht bij het serveren.
Tortellini uit de oven. Dit is een makkelijke ovenschotel met pasta.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.