4.3 uit 3 beoordelingen

Thaise curry met vis

Na de Italiaanse keuken is de Aziatische keuken favoriet hier in huize Linda. In de koelkast staat altijd een potje rode curry pasta voor in een curry. Meestal maak ik een Thaise curry met kip. Alleen probeer ik de laatste tijd meer gevarieerd te eten en vervang ik de kip door vis. Voor deze Thaise curry met vis gebruik ik diepvries kabeljauw filets.

Naast gezonder eten, probeer ik ook budget vriendelijk te koken in het begin van het nieuwe jaar. De vriezer en voorraadkast wordt leeggegeten. Daarbij houd ik de aanbiedingen in de gaten en bekijk naar besparingen op ingrediënten. De kabeljauw filets zijn een prima alternatief voor in de Thaise curry. Ik heb dit gerecht ook wel eens met koolvisfilets gemaakt, alleen vinden wij dit minder smaakvol.

De vis wordt gestoofd in de rode curry saus met kokosmelk en tomaat. Echt ideaal. Daarbij kook je rijst en groente naar keuze. Vaak maak ik een soort van snelle nasi of kook er boontjes bij zoals vandaag.

Geniet er lekker van. Deze rode curry is mild pittig (start met 1 eetlepel curry pasta), dus kinderen kunnen lekker mee-eten.

Thaise curry met vis, rode curry, Thaise curry

Thaise curry met vis

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram rijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 1-2 eetlepels rode curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gram diepvries kabeljauw filets*
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • optioneel: verse kruiden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de sperziebonen schoon, haal af en kook in 8 minuten beetgaar.
  • Snijd de tomaten in stukjes. Verwarm een koekenpan met de rode curry op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Giet de kokosmelk toe. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes en voeg toe aan de saus. Stoof de vis in 5 minuten gaar.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  • Serveer de Thaise curry met vis en de gekookte sperziebonen en sesamzaad. Strooi er eventueel verse kruiden over.

Linda’s Tips

  • *haal de kabeljauw filet een half uurtje van te voren uit de vriezer en leg op een bord

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Thaise curry met vis. Dit rode curry recept zit bomvol smaak, zonder te pittig te zijn. De vis (kabeljauw) gaart in de rode curry met kokosmelk en tomaat. Combineer de Thaise curry met rijst en groente naar keuze.Thaise curry met vis, rode curry, Thaise curry

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.