Nog geen beoordelingen

Spring rolls met kip

Met deze spring rolls met kip haal je de zomer in huis. Echt, dit is zo lekker en super gezond. Spring rolls zijn lekker licht en ideaal voor warme dagen, vooral als je geen zin hebt om te koken. Serveer ze als licht avondeten of lunch. Maak ook zeker de bijbehorende spring rolls saus om ze in te dippen.

Spring rolls maken

Spring rolls maken is echt niet moeilijk. In mijn blog met 3 spring rolls recepten staan stap voor stap foto’s. Bekijk deze instructie kort en ga lekker zelf aan de slag. Daarbij hoeven de spring rolls met kip er niet perfect uit te zien. De smaak is te gek en daar draait het om wat mij betreft.

Qua vulling voor de verse loempia kun je helemaal los gaan. Persoonlijk ben ik gek op de combinatie mango, avocado en gerookte kipfilet. Dit werd de basis van dit spring rolls recept aangevuld met sla, wortel, rode kool en munt. Of maak spring rolls met fruit. Kijk wat bij je past.

Alle ingrediënten voor de spring rolls met kip koop je gewoon in de supermarkt. De rijstvellen voor de verse loempia’s vind je tegenwoordig in het Aziatische schap. Voor de pindakaas dip heb je vast ook alle producten in huis. Mocht je geen sesamolie hebben, dan kun je dit eventueel ook weglaten.

Spring rolls met kip en spring rolls saus

Spring rolls met kip

Ingrediënten

Aantal personen10 stuks
  • 10 rijstvellen 22 cm doorsnede
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode paprika
  • 200 gram wortel
  • 1 rijpe avocado
  • 150 gerookte kipfilet
  • 100 gram kant en klaar gesneden rode kool
  • 10 bladeren sla van 1 krop salatrio of 1 kropje baby romaine sla
  • 1 pak rijstvellen voor spring- en summer rolls Koh Thai
  • 15 gram verse munt

Spring rolls saus – pindakaas dip

  • 1 eetlepel pindakaas 100% naturel
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 theelepel sesamolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de mango, paprika, wortel, avocado en gerookte kipfilet in gelijke dunne reepjes. Zet de rode kool, bladeren sla en verse munt klaar.
  • Vul een (beslag) kom met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een bord.
  • Verdeel vervolgens een beetje mango, paprika, wortel, avocado, kip, kool, sla en 2 blaadjes munt in het midden van het rijstpapier. Gebruik niet teveel vulling. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het papier tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier. Tip: leg de spring rolls niet tegen elkaar aan, aangezien ze dan aan elkaar plakken.
  • Maak de spring rolls saus door de pindakaas, heet water, sojasaus, chilisaus en sesamolie te mengen. Serveer de spring rolls kip met de pindakaas dip.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.