Nog geen beoordelingen
bereiding 15 minuten
oventijd 15 minuten

Soepstengels met pistachenoten

Maak de pompoensoep extra feestelijk door er zelfgemaakte soepstengels met pistachenoten bij te serveren. Gewoon van bladerdeeg. Nou moet ik eerlijk zijn, bladerdeeg past niet in een gezond eetpatroon. Maar het leven moet wel leuk blijven, ook al weet ik dat het minder goed voor mijn lijf is. Alleen alles met mate en niet EN EN. Best moeilijk, ook voor mij moet ik toegeven.

Het geeft mij een goed gevoel door de soepstengels zelf te maken. Zo weet ik precies wat er in zit en bevat het geen onnodige toevoegingen. Bij soepstengels kan je honderden variaties verzinnen. Nu kies ik voor pistachenoten. Een andere idee is om ze te bestrooien met pijnboompitten, maanzaad, sesam- of lijnzaad. Ook lekker is het om Italiaanse kruiden of Parmezaanse kaas toe te voegen.

Soepstengels maken is ook een leuke activiteit met kids. Niet alleen gezellig maar ook leerzaam door ze “taakjes” te geven in de keuken. Ze willen vast helpen om de kerstvormen uit te steken of pistachenoten pellen. Serveer de soepstengels bij de soep. De kerststerren of bomen leg je op de soep.

Soep ster

Soepstengels met pistachenoten

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 30 gram ongepelde pistachenoten
  • 1 ei losgeklopt
  • Optioneel: kerst uitsteekvormen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel en hak de pistachenoten fijn.
  • Snijd elk plakje in 6 stukken en prik lichtjes in met vork. Pak beide uiteinden en draai in tegengestelde richting, zodat er een wokkel ontstaat.
  • Bestrijk met het ei en strooi de pistachenoten erover.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soepstengels in 12-15 minuten gaar.
  • Serveer bij de pompoensoep of eet ze als snack.

Linda’s Tips

  • Tip: Je kunt ook kerstkoek vormpjes gebruiken. Uit 1 plak haal je 4 vormen.
  • Tip: bewaar de soepstengels in een luchtdichte doos.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.