Nog geen beoordelingen

Sla wraps met bonen

Dinsdag en dus weer tijd voor een lekker lunch recept. De sla wraps zijn lekker simpel te bereiden en je vult ze met je favoriete ingrediënten. Ik koos voor sla wraps met bonen. Het komende jaar zal ik vaker bonen recepten posten.

Schijnbaar weet de consument de weg naar de bonen nog niet zo goed te vinden. Jammer want bonen zijn gezond, duurzaam en vooral erg lekker. Ik ben dol op allerlei bonen. Daarbij ben ik voorstander van vaker plantaardig eten.

sla wraps met bonen

Bij de lunch eet ik regelmatig bonen, ter vervanging van brood. Zo eet ik bijna 1 keer per week de snelle lunchsalade. Ook favoriet zijn linzen zoals in een simpele linzen bieten salade of een soep. Of één van mijn grote liefdes de kikkererwt natuurlijk. Zo fijn om dit even in een salade toe te voegen. Het is altijd handig om een potje of blikje van het één of ander in huis te hebben om snel om te toveren tot een voedzame maaltijd.

In dit lunch recept wordt 1 blikje bonen verwerkt. Dit eet ik in mijn eentje op, anders is het te weinig voor mij. Dit vult goed genoeg, zeker in combinatie met de halve avocado. De wraps van bloem laat ik even liggen en maak dan ook sla wraps met bonen. De zomer is weer in het zicht en er mag hier nog wel iets gebeuren voordat ik bikini proof ben.

De sla wraps met bonen besmeer ik met tahin. Dat is sesampasta een product dat je nodig hebt om zelf hummus te maken. En ja die hummus maak je ook met bonen (bijv kikkererwten). Ik heb altijd een pot in de koelkast staan en je kunt dit vinden bij het Oosterse schap. Mocht je de tahin te exotisch vinden, smeer de slabladeren dan in met een beetje sambal, harissa of hummus. Zorg dat je een spread hebt met pit, die geeft de lunch zo extra smaak.

sla wraps met bonen

Sla wraps met bonen

Ingrediënten

4 stuks
  • 4 stevige slabladeren zoals romaine sla of ijsberg sla
  • 1 klein blikje bonen naar keuze 150 gram
  • 2 eetlepels tahin sesampasta
  • 4 plakken kipfilet
  • 1/2 avocado

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwijder de dikke nerf van de slabladeren. Besmeer de slabladeren met de bolle kant van een lepel met de tahin. Spel de bonen af om overtollig zout te verwijderen. Beleg elk slablaadje met een plakje kipfilet en 2 eetlepels bonen. Snijd een halve avocado in blokjes en verdeeld over de sla wraps.
  • Eet de sla wraps uit de hand of rol ze op.

Linda’s Tips

  • Tip: bewaar de andere helft van de avocado afgedekt met ui in de koelkast, dit is de tip om verkleuring tegen te gaan. Verwerk de vrucht de volgende dag in een groene smoothie.

sla wraps met bonen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.