Nog geen beoordelingen

Rucola stamppot met gerookte kip

Eindelijk na 2 jaar begin ik het bloggen onder de knie te krijgen. Voor mijn recepten zit ik vaak veel te ingewikkeld te denken. Daarbij ben lang bezig om over de juiste formulering van de teksten na te denken, zoals voor deze rucola stamppot met gerookte kip. Gek word ik ervan. Best lastig hoor als je een perfectionist bent en goed nooit goed genoeg is. Herkenbaar?

Één van de dingen die ik mij voorgenomen heb na deze vakantie is om het mezelf makkelijker te maken. Juist de snelle, makkelijk en gezonde recepten met niet te veel ingrediënten vallen bij jullie in de smaak. Tja, hoe fijn zou het niet zijn als ik een nieuwe rubriek start. Zoiets als makkelijke maandag?

Nou goed, ik ben er nog niet helemaal uit. Maar derucola stamppot met gerookte kip valt in ieder geval wel in de nieuwe categorie. Het fijne is namelijk dat je alle voorbereidingen kunt doen, terwijl de aardappels koken. Het is een kwestie van kip, tomaatjes en olijven snijden. Om vervolgens de aardappels te stampen en de kip, tomaatjes, olijven, rucola en pesto toe te voegen.

Het thema van de 3e week van de #30voeljefit challenge is gezond diner. Lees er alles over bij Reny. Deze makkelijke maaltijd met zelfgemaakte pesto past perfect in de challenge. Ik heb altijd wel een voorraadje pesto in de vriezer. Ik bewaar dit heerlijke goedje in een ijsklonthouder en haal van te voren 2 klontjes eruit. Ideaal, al zeg ik het zelf.

In de categorie snel, makkelijk en gezond. Rucola stamppot met gerookte kip. Een heerlijk recept voor doordeweeks. Geniet ervan.

Rucola stamppot met gerookte kip

Ingrediënten

4 personen
  • 1 kilo aardappelen
  • 150 gram gerookte kip
  • 4 flinke zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 4 eetlepels pesto
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • Klontje roomboter
  • 150 gram rucola

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de aardappelen zoals je gewend bent. Snijd de kip en zongedroogde tomaat in stukjes en de olijven in ringetjes.
  • Maak nog even snel een pesto met wat basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en olijfolie. Iemand goede tips voor een potje pesto zonder veel poespas?
  • Giet de aardappelen af, zodra ze gaar zijn. Voeg een scheutje melk toe en een klontje roomboter. Stamp fijn. Voeg de kip, tomaatjes, olijven en pesto door de stamppot en roer goed door. Voeg als laatste de rucola toe.

Linda’s Tips

  • Tip: lust je geen olijven, laat deze gerust achterwege.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.