Een lekker zelfgemaakt brood mag niet ontbreken bij het kerstontbijt. Nu smokkel ik een beetje door kant en klaar pizzadeeg te gebruiken. Tijdens een event heb ik 60 hartige peperoni rolls gemaakt met vers pizzadeeg. Voor kerst wilde ik graag een zoete versie maken voor bij het ontbijt. Dat zijn deze roomkaas broodjes met pistache en cranberries geworden.
Het is een simpel en makkelijk te bereiden ontbijt voor de feestdagen. In plaats van tomatensaus, smeer je het pizzadeeg in met roomkaas. Eroverheen wordt de pistache en cranberries gestrooid met honing on top. Vervolgens rol je het deeg straks op en snijd de roomkaas broodjes in stukken. De oven doet verder zijn werk en ondertussen zet je de rest van het ontbijt klaar. Klinkt goed toch?

Roomkaas broodjes met pistache en cranberries
Ingrediënten
- 1 rol vers pizzadeeg rechthoek
- 100 gram roomkaas
- 40 gram gedroogde cranberries
- 40 gram pistachenoten
- honing naar smaak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet de roomkaas, cranberries, pistachenoten en honing klaar.
- Haal het pizzadeeg uit de verpakking. Smeer in met de roomkaas. Verdeel de cranberry’s en pistachenoten erover. Spuit honing erover naar smaak. Rol vanaf de lange zijde stevig op. Snijd in stukken van 2 cm.
- Neem een taartvorm van xx cm of ovenschotel. Bekleed met bakpapier. Leg de stukken erin.
- Bak de roomkaas broodjes in 30 minuten goudbruin in de oven.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie