4 uit 2 beoordelingen

Rode curry noedelsoep

Het is weer eens tijd voor een goed gevulde maaltijdsoep. Dit keer is het een rode curry noedelsoep boordevol groente. Het is een maaltijdsoep voor doordeweeks, want binnen 20-25 minuten staat deze Thaise rode curry soep op tafel.

Ik ben dol op de Thaise keuken. De basis van de rode curry noedelsoep bestaat uit rode curry pasta, noedels en kokosmelk. In mijn koelkast staat altijd een goed potje rode curry pasta om een gerecht mee op smaak te brengen. Daarbij vind ik noedels ideaal, want dit hoef je alleen even kort te koken of te wellen en dan zijn ze klaar voor gebruik. En met kokosmelk maak je elk gerecht lekker, wat mij betreft.

Vervolgens kun je experimenteren met allerlei groenten om zo een vullende maaltijdsoep te maken. Wees niet bang dat de soep te pittig is, mijn kids eten hier ook van mee. Een rode curry pasta is juist mild, al kun je altijd starten met 1 eetlepel curry pasta voor in de Thaise soep.

Thaise rode curry noedelsoep met groente, thaise noedelsoep vegetarisch, rode curry soep

Rode curry noedelsoep

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 250 gram noedels naar keuze
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • ongeveer 1 cm verse gemberwortel
  • 1 broccoli stronk
  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels rode curry pasta Koh Thai 100% natuurlijk / Fairtrade Original
  • 1/2 eetlepel vers geraspte gember
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel pindakaas
  • lekker voor erbij: lente ui verse koriander, partje limoen en een scheutje sojasaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Bereid de noedels voor volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en spoel af met koud water en zet apart voor gebruik.
  • Snijd ui in stukjes, de paprika in reepjes, hak de knoflook, rasp de gember en snijd de broccoli in roosjes.
  • Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje zonnebloemolie. Bak de ui, paprika en knoflook 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta en gember toe en bak 1 minuut mee totdat de geuren vrijkomen.
  • Roer de kippenbouillon, kokosmelk, pindakaas en broccoli erdoor. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken, totdat de broccoli beetgaar is. Voeg de noedels toe en serveer direct.
  • Lekker voor bij de rode curry noedelsoep is gesneden lente ui, verse koriander, partje limoen en een scheutje sojasaus. Kijk wat je in huis hebt en voeg dit lekker toe aan de Thaise soep.

Linda’s Tips

  • Tip: op zoek naar nog meer inspiratie met een rode curry pasta? Bekijk het recept van deze Thaise soep met kip of de Thaise curry met vis eens.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Rode curry noedelsoep met groente, thaise noedelsoep vegetarisch, rode curry soep

Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.