Nog geen beoordelingen

Quinoa ontbijt met peer

“Ben je zangzaad aan het koken?” Manlief kan af en toe zo complimenteus zijn. Ach, ik begrijp dat deze quinoamix met 3 soorten er minder aantrekkelijk uitziet. De smaak doet toch echt anders vermoeden. Lees snel verder hoe je makkelijk en snel een voedzaam quinoa ontbijt kan maken.

Quinoa wordt gebruikt als vervanger voor rijst of pasta en verwacht je misschien niet als ontbijt. Ik maak dan ook een zoet quinoa ontbijt met peer, walnoten en een beetje ahornsiroop. Meestal kook ik in de avond meer quinoa en leg een voorraadje aan in de koelkast. Met dit winterweer eet ik dit superzaadje graag warm. Verwarm het met een scheut plantaardige melk. Zodra het warmer wordt, kan je gekookte quinoa ook direct uit de koelkast eten met fruit, noten en zaden.

quinoa ontbijt

Quinoa ontbijt met peer

Ingrediënten

1 portie
  • 1 klein kopje quinoa
  • flinke scheut plantaardige melk
  • 1 rijpe peer
  • klein handje walnoten
  • ahornsiroop

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Ik kook het altijd langer en met meer water. In de ochtend heb ik hier geen tijd voor, dus zet het pannetje de dag ervoor alvast op en bewaar de gekookte quinoa afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm een flinke scheut plantaardige melk met de gekookte quinoa. Was en schil de peer en snijd in stukjes. Hak de walnoten grof.
  • Serveer de quinoa pap in een kom, voeg de peer er aan toe en strooi de noten erover. Voeg eventueel naar smaak ahornsiroop erover.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.