Plaatpizza met vier toppings

Het is bijna weekend en tijd voor een pizzafeestje. Mijn kids eten het liefst elke week pizza. Waarom? De tafel staat dan vol met bakjes ingrediënten en iedereen maakt een “eigen” pizza. Regelmatig nodigen de kids nog vriendjes uit en dan vind ik eenplaatpizza ideaal. Ik maak dan gebruik van een verse rol pizzadeeg.Zo zet je na een lange werkweek snel en makkelijk een pizza op tafel. En mijn wens is in vervulling gegaan, want Tante Fanny heeft nu Vers Spelt-Pizzadeeg in het assortiment.

Plaatpizza met vier toppings

Het leuke van een plaatpizza is dat het voor ieder wat wils biedt. Ik snijd het verse pizzadeeg in 4 gelijke stukken. De kids gooien er van alles op. Manlief en ik zijn meer van de “volwassen smaken”. Ik blijf rauwe ham met rucola te gek vinden, terwijl manlief met name heel veel beleg op zijn stuk doet. De vier stukken leg je weer aan elkaar tot een plaatpizza en plaats je in de oven. Een voordeel is dat je zo allemaal tegelijk pizza kunt eten.

Plaatpizza met vier toppings

Terwijl de eerste plaatpizza in de oven staat, kun je de volgende pizza met elkaar beleggen. Kijk ook gerust wat je nog in huis hebt om zo allerlei restjes vleeswaren, kaas of groente op te maken.

Plaatpizza met vier toppings

Plaatpizza met vier toppings

Plaatpizza met vier toppings

Plaatpizza met vier toppings

voor 2 plaatpizza’s – 4 personen:

Basis

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg
  • 300 ml passata met basilicum*
  • 2 bollen mozzarella in plakken

Pizza hawai:

  • 4 plakken ham
  • 3 ananasschijven

Pizza tonijn

  • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
  • 10 zwarte olijven in plakjes

Pizza champignons met blauwe kaas

  • 100 gram kastanje champignons in plakjes
  • 50 gram blauwe kaas verkruimeld
  • 1 kleine ui in halve ringen

Pizza rauwe ham met rucola

  • 4 plakken rauwe ham
  • 2 handen rucola
  • optioneel: basilicum olie

Stappen om een plaatpizza met vier toppings te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  2. Haal de rol Vers Spelt-Pizzadeeg uit de verpakking en rol uit met het bakpapier. Snijd in vier stukken. Besmeer elk stuk met de passata (niet teveel) en een paar plakjes mozzarella. Vervolgens doe je er een topping naar smaak over.
    1. Hawai: scheur 2 plakken ham in stukjes en snijd 1,5 ananas schijf in stukken en leg op de bodem.
    2. Tonijn: neem de helft van het blikje tonijn en strooi 5 olijven in stukjes gesneden erover.
    3. Champignons met blauwe kaas: leg de helft van de champignons en ui op de bodem en strooi de kaas erover.
    4. Rauwe ham met rucola: de rauwe ham en rucola leg je pas op de bodem als de pizza uit de oven komt. Anders is de ham hard en de rucola slap. Lekker met een scheutje basilicum olie.
  3. Leg de vier stukken weer aan elkaar tot een plaatpizza op de bakplaat en zet 15 – 20 minuten in de oven.
  4. Beleg vervolgens de tweede plaatpizza met de rest van de ingrediënten.

*of pureer een blik tomaten en kruid met Italiaanse kruiden of oregano naar smaak

Plaatpizza met vier toppings

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.