3.2 uit 5 beoordelingen

Pita pulled chicken

Op vrijdag schuiven wij de pasta’s, stamppotten en rijst gerechten aan de kant. In plaats daarvan komen de broodjes hamburger, wraps met allerlei vullingen, pizza (al dan niet zelfgemaakt) of pita broodjes op tafel. Van de week at ik op een terras een Thaise pulled chicken tosti. Dit bracht het idee om een pita pulled chicken te maken. Alleen geen Thaise versie maar Indiase (Tandoori) achtig.

Op vrijdag heb ik met alle sportactiviteiten van de kids niet zo veel puf meer. Mijn versie van de pulled chicken is dan ook lekker snel. Eigenlijk hoor je het vlees langzaam te garen in de slowcooker of oven. Hier neem ik op vrijdagavond echt niet de tijd voor. De kip gaart dan ook in 10 minuten in kippenbouillon. Ondertussen kun je de saus voor de kip maken en groente snijden. Een maaltijd die lekker makkelijk is en snel op tafel staat. Ik houd ervan op vrijdag (of eigenlijk elke dag wel).

Pita pulled chicken

Pita pulled chicken

Ingrediënten

4 broodjes
  • 500 ml water
  • 400 gram kipdij filet
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 pita broodjes
  • voor erbij: rauwkost zoals wortel en komkommer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Breng een halve liter water aan de kook. Tip: zet voordat je begint de waterkoker aan.
  • Vul een pan met het gekookte water en voeg het bouillon blokje toe. Snij de kip in grote stukken en voeg toe aan de pan. Breng opnieuw aan de kook en laat vervolgens op een zacht vuurtje 10 minuten pruttelen. Giet af, trek voorzichtig met twee vorken het vlees uit elkaar.
  • Verwarm de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak ondertussen de Indiase saus. Meng het zout, gerookte paprika, komijn, kurkuma en zwarte peper door elkaar. Voeg de yoghurt eraan toe en roer goed door elkaar. Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel meer kruiden toe. Roer de saus door de pulled chicken.
  • Snijd de pita’s door en vul met rauwkost en de pulled chicken.
Pita pulled chicken

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.