Nog geen beoordelingen

Pesto dressing

De blog staat vol met allerlei salades en daar maak ik graag een zelfgemaakte dressing bij. Voor deze pesto dressing heb je slechts 3 ingrediënten nodig: olijfolie, pesto en citroen. De kwaliteit van de ingrediënten bepaalt de smaak van de dressing met pesto.

Hoe zachter de olijfolie, des te lekkerder de pesto dressing wordt. Hiervoor hoef je geen dure olijfolie te kopen. Zo is de extra vierge olijfolie van PLUS zalig. Daarnaast ben ik dol op de Foodelicious olijfolie en deze olijfolie die je per post besteld. Kijk welke olijfolie bij je past.

Pesto dressing recept

De pesto voor in de dressing maak ik het liefste zelf. En anders koop ik verse pesto uit het koelschap of in tijden van haast trek je een potje uit de voorraadkast. Kies als laatste voor een biologische citroen. De schil van een biologische citroen is onbespoten en bevat geen waslaagje om de vrucht te laten glimmen zoals bij een gewone citroen. In de pesto dressing gebruik je een beetje rasp. Zodra ik de schil in een recept gebruik, koop ik om die redenen bewust een biologische citroen.

Met de olijfolie, pesto en citroen maak je dus een eenvoudige pesto dressing. Het is bijna geen recept te noemen. Lees maar mee.

Pesto dressing

Pesto dressing

Ingrediënten

1 portie
  • 3 eetlepels goede kwaliteit extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel sap van een halve biologische citroen en 1 theelepel citroenrasp

Optioneel

  • snufje peper en zout naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Rasp een halve citroen en pers vervolgens de halve citroen uit. De andere helft bewaar je afgesloten in een bakje in de koelkast.
  • Meng 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel rasp, olijfolie en pesto goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Proef en kijk of je iets meer pesto, olijfolie of citroen nodig hebt. Deze hoeveelheid is geschikt voor een salade of maaltijd voor 4 personen.

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Categorieën Lunch

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.