Nog geen beoordelingen

Pasta uit de oven met bonen

Op maandag is het hier altijd snel koken & eten, zodat de kinderen met een gevulde maag op tijd op de sportvelden staan. Het gevolg is dat er reeds op zondag eten bereid “moet” worden. Wat een ellende. De pasta uit de oven met bonen is dan een uitkomst.

De voorbereiding van dit vegetarische gerecht kost niet meer dan 10 minuten. Ik kan het weten, want ik heb de tijd bijgehouden. Terwijl de pasta kookt, kun je het snijwerk doen. Daarna is het een kwestie van pasta afgieten en bouw je de ovenschaal in lagen op en zet je in de oven. Zo heb je je handen vrij om iets anders te doen. Voor mij is dan het moment aangekomen om de kinderen uit de NSO te halen. Misschien ruim jij de keuken alvast op of neem even lekker een momentje voor jezelf.

pasta uit de oven

Voor de pasta uit de oven heb ik twee ideetjes van food collega’s samen gevoegd. Zo heeft vriendin Francesca een bonen bolognaise. Persoonlijk vind ik dat een geweldig idee. “Een ideaal gerecht voor kinderen en je tovert ‘m in een handomdraai op tafel”. Vervolgens zag ik bij Chickslovefood.com spaghetti uit de oven voorbij komen. Waarom zou ik niet eens bonen toevoegen aan een pasta uit de oven?

Opgewarmde pasta “hoort” natuurlijk niet. Alleen is dit echt lekker. De pasta ligt op de bodem van de schaal en droogt hierdoor niet uit. Er komt ook geen vocht bij en kookt dan ook niet door. Ik heb gekozen voor volkoren fusilli. Dit is een stevige pasta, waardoor het geen slappe hap wordt. Wauw, het is een soort lasagne geworden zoals mijn dochter zegt.

Dit pasta recept heeft geen pastasaus zoals je gewend bent. De cherrytomaatjes geven aan elke hap een fijne zoete touch. Een courgette geeft niet zoveel smaak af. Het zorgt in ieder geval voor een extra portie groente. De olijven hoef je niet perse toe te voegen. Alleen geeft dit wel een lekkere zilte smaak. Vervang dit eventueel door zongedroogde tomaatjes. De ovenschotel wordt afgesloten met mozzarella en Parmezaanse kaas.

Ik ben erg in mijn nopjes met deze makkelijk maaltijd. Oh en op jullie verzoek heb ik stap voor stap foto’s gemaakt, zodat jullie kunnen zien hoe de pasta uit de oven wordt gemaakt.

pasta uit de oven

Pasta uit de oven met bonen

Ingrediënten

4 personen
  • 200 gram pasta naar keuze volkoren fusilli
  • 1 grote pot bonenmix van Hak met kidneybonen, bruine & witte bonen
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • 1 kleine courgette
  • 3 eetlepels olijven +/- 20 stuks (alternatief zongedroogde tomaatjes)
  • olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • snufje zout en peper

optioneel

  • Parmezaanse kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Ondertussen spoel je de bonen af met water en laat uitlekken.
  • Snijd de tomaatjes in vieren, de mozzarella en courgette in plakken en de olijven in ringetjes. Gebruik voor de courgette een kaasschaaf of een mandoline om mooie dunne plakken te krijgen.
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie. Leg de gekookte pasta op de bodem. Breng op smaak met de oregano en een snufje zout en peper. Hussel door elkaar. Spreid de bonen erover. Leg de courgette dakpansgewijs over de bonen, dan de mozzarella, vervolgens de tomaatjes en de olijven. Strooi er naar smaak eventueel nog Parmezaanse kaas over.
  • Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Linda’s Tips

  • De pasta kun je ook een dag van te voren koken en ter plekke in een paar minuten de ovenschaal vullen. Verwarm de pasta uit de oven dan 25 minuten.
pasta uit de oven
pasta uit de oven
pasta uit de oven
pasta uit de oven
pasta uit de oven
pasta uit de oven

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.