10 x Pasta recepten voor op de camping

Pasta blijkt naast barbecueën het meest populaire campingeten. Het is makkelijk, lekker en snel klaar. Bij deze mijn 10 favoriete pasta recepten voor op de camping.

Camping pasta, wie lust het niet? De pasta recepten zijn stuk voor stuk makkelijk te bereiden met weinig ingrediënten. De pastasaus maak je zelf zonder veel gedoe. En natuurlijk mogen de eenpansgerechten ook niet ontbreken. Daarbij is een pasta salade ook altijd zo fijn om te maken en deze staat ook in het lijstje van mijn camping recepten.

Koken op de camping is makkelijk én lekker, soms heb je alleen even inspiratie nodig en deze geef ik je graag.

Pasta recepten voor op de camping

Klik op de titel om bij het recept te komen

1. Tagliatelle met romige preisaus

Deze tagliatelle met romige preisaus doet mij aan vroeger denken. Met slechts 6 ingrediënten is dit een ideale camping maaltijd. Heb je geen deksel om de saus af te dekken? Geen nood, bewaar wat kookvocht voor als de saus te veel (of te snel) inkookt.

tagliatelle met romige preisaus

2. Courgette geitenkaas salade met pasta

Voor deze pasta salade zou je ook de skottelbraai kunnen inzetten. Rooster of bak de courgette met geitenkaas en tomaat op de braai en kook ondertussen de pasta. Let wel verviervoudig de ingrediënten voor het hele gezin.

courgette geitenkaas salade

3. Spaghetti cacio e pepe

In Rome at ik deze spaghetti met percorino, zwarte peper en spaghetti voor het eerst. Sindsdien ben ik er dol op en jij vast ook na het nemen van de eerste hap.

spaghetti cacio e pepe

4. Eenpans pasta met courgette

Ja, een eenpans maaltijd is altijd makkelijk op vakantie en helemaal op de camping.

eenpans spaghetti met courgette

5. Lasagne uit de pan

Voor deze lasagne heb je geen oven nodig en ook alle ingrediënten kunnen in één pan. Mijn advies is om dit camping recept in de skottelbraai te bereiden.

Lasagne uit de pan met courgette

6. Pasta carbonara

Een pasta carbona is een ultieme snelle maaltijd en zo onwijs lekker. Terwijl de pasta kookt bak je de ui met spekjes en bereid je de kaassaus voor. Manlief lust dit elke dag wel.

pasta carbonara voor op de camping

7. Caprese pasta salade voor op de camping

Een caprese salade maar dan met pasta. Ook dit gerecht heeft weinig ingrediënten. Misschien groeit er wel verse basilicum bij jou op de camping. Maak hier dan zeker gebruik van!

Caprese pasta salade

8. Pastasalade met geitenkaas

De keuze voor pasta is zeker in Italië enorm. Neem eens een andere vorm mee en maak deze pasta salade met geitenkaas en druiven.

Pastasalade met geitenkaas, druiven en noten. Een maaltijdsalade voor een zomerse dag.

9. Penne met aardbei en rucola

Bij een zomerse dag hoort een zomers gerecht. De zoete aardbei is een fijne tegenhanger van de gerookte kipfilet. En in plaats van kipfilet is geitenkaas ook een aanrader.

penne met aardbei en rucola

10. Spaghetti alla Norma

Het lijstje met pasta recepten voor op de camping sluiten we af met een klassieker. Dit recept heeft een iets langere bereidingstijd dan de andere camping pasta recepten. Uiteindelijk word je beloond met een heerlijk bord eten. Rooster de aubergine op de barbecue en snijd ze dan in blokjes. Of houd je aan het recept en gebruik de skottelbraai om de aubergine te bakken.

Spaghetti alla norma. Een vegetarische pasta saus met aubergines en mozzarella

Welke pasta recepten voor op de camping maak jij graag klaar? Deel jouw recept ter inspiratie voor andere hieronder bij de reacties.

Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.

E-book Koken op de camping

15 makkelijke recepten voor op de camping. Op vakantie willen we graag makkelijk en vooral lekker eten. In dit kookboekje maak ik graag gebruik van lokale ingrediënten of ik maak een campingversie van een klassieker. Het liefst met zo min mogelijk ingrediënten en een simpele bereiding.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
e book koken op de camping

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.