Bij de zomer horen makkelijke pasta salades. Deze pasta pesto carpaccio salade is de nieuwe favoriet bij mij thuis. Ik zocht een twist op de alom bekende pasta pesto. Mijn dochter is gek op de carpaccio tompouce waarbij ik voor de kids de truffelmayo vervang door pesto. Als experiment heb ik dus carpaccio toegevoegd aan de pasta pesto salade. Het was direct een dikke hit.
Bij de bereiding voor de foto’s heb ik wel een foutje gemaakt. Het leek mij leuk om “strikjes” pasta te gebruiken, omdat dit er zo gezellig uitziet. Alleen blijft de pesto dressing in de holtes van de strikjes hangen. Mijn advies is om fusilli of penne te gebruiken, dat mengt makkelijker.


Pasta pesto carpaccio salade
Ingrediënten
- 300 – 400 gram pasta naar keuze geen strikjes variant!
- 3 eetlepels pesto
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 20 cherrytomaatjes
- 75 gram rucola
- 2 x 123 gram carpaccio
- 30 gram vlokken Parmezaanse kaas
- snufje peper en zout naar smaak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en spoel af onder koud water.
- Maak een dressing van de pesto en olie. Hussel de dressing door de gekookte pasta. Dit kun je het beste met je handen doen zoals Jamie Oliver.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden.
- Meng de pasta met de tomaatjes en sla. Verdeel de carpaccio, Parmezaane kaas en geroosterde pijnboompitten over de pasta. Breng de pasta salade eventueel op smaak met een snufje peper en zout.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie