Het voorjaar is begonnen en de lentekriebels hebben mij te pakken. Ik heb zin in de smaken van het voorjaar zoals asperges, rabarber en doperwten. Van de frisse groene kleuren van deze pasta met zalm en doperwten wordt iedereen toch blij? De romige saus met zalm, smaakt zalig bij de zoete doperwten en het nootachtige van de rucola. Een maaltijd die bij het hele gezin in de smaak valt.
De afgelopen weken heb ik met meer aandacht gekookt, want goed eten is juist nu belangrijk. De eerste weken ben ik bezig geweest om mijn voorraad uit de vriezer en voorraadkast op te maken. Nu is het tijd om met nieuwe recepten aan de slag te gaan.

Bij ons staat elke week een recept met pasta op het weekmenu. De saus bestaat vrijwel altijd uit een basis van tomaten. Nu met het voorjaar had ik zin in een gerecht met een frisse roomsaus vol groente. Ik heb gekozen voor doperwten en rucola, maar je kunt ook kiezen voor spinazie of groene aspergetips.
Kun jij ook zo genieten van het voorjaar? In de komende weken kunnen jullie nog genoeg lekkers van mij verwachten. Zo kom ik binnenkort met mijn versie van deze plaattaart met ei en spek van PLUS. De plaattaart smaakt net zo lekker als hij eruit ziet. Het recept komt uit het voorjaarsmagazine van PLUS. Daar vind je nog meer inspiratie en producten passend bij de lente.

In het voorjaarsmagazine staan ook een aantal fijne duurzame tips, zoals het maken van een heerlijke tapasplank met restjes. Daarbij staat er een uitgebreid interview in met mijn collega’s Francesca en Leonie met tips om je koelkast leeg te koken.
Wat zijn jullie favoriete producten voor het voorjaar? Laat het mij weten in de comments, dan ga ik ermee aan de slag.
Pasta met zalm en doperwten
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotjes
- scheutje olijfolie
- 350 gram pasta naar keuze
- 400 gram diepvries doperwten
- 250 ml kookroom
- 300 gram zalmsnippers ASC keurmerk
- 50 gram grof gehakte rucola
- sap van halve citroen
- snufje zout en peper naar smaak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Snijd de knoflook en sjalotjes fijn. Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de sjalotjes en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de pasta in een grote pan volgens de gebruiksaanwijzing. Vergeet niet om genoeg zout toe te voegen aan het water. Kook de diepvries doperwten de laatste 2 minuten mee met de pasta.
- Voeg de kookroom en zalmsnippers toe aan de pan met sjalot en knoflook en verwarm op laag vuur.
- Giet de pasta met de doperwten af en bewaar 200 ml kookvocht. Doe de pasta met groente terug in de pan. Roer de zalmsaus door de pasta en voeg een flinke scheut kookvocht toe voor een extra smeuïge saus.
- Breng de pasta op smaak met het sap van de citroen en een snufje peper en zout. Roer de grof gehakte rucola erdoor. Proef als laatste nog een keer en breng verder op smaak indien nodig of voeg meer kookvocht toe als de pasta te droog is. Serveer direct.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.


Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS Supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.