3.8 uit 10 beoordelingen

Ovenschotel met kabeljauw

De blaadjes vallen van de bomen. Het is nog donker bij het opstaan en de temperatuur daalt. Bij deze open ik het seizoen van de ovenschotels en hartige taarten. Het thuisfront heeft gevraagd of dit soort recepten vaker op tafel kunnen komen en daar geef ik graag gehoor aan. De ovenschotel met kabeljauw is de eerste in de rij.

Al is het fotograferen van een ovenschotel op zijn zachts gezegd niet zo makkelijk. Dit comfort food recept is dan ook twee keer gemaakt, want de foto van de eerste keer was om te huilen. Zo kreeg ik de kans om het recept aan te passen.

Zoals je kunt zien, wordt de vis op de aardappelen gelegd. Het garen van de aardappelen duurt nu eenmaal langer. En de kabeljauw heeft een korte bereidingstijd. De vis wordt dan ook na 15 minuten op de groente en aardappelen gelegd.

Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks!

Ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardppelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto.

Ovenschotel met kabeljauw

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine courgette
  • 3 roma tomaten
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 400 gram kabeljauw MSC
  • 1 eetlepel pesto
  • extra nodig: ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke plakjes. Als je wilt, kun je de aardappelen ook schillen. Maar met schil zijn ze nog voedzamer. Kook ze 5 minuten met een beetje zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd ondertussen de courgette en tomaten in gelijke plakken.
  • Vet de ovenschaal in. Je kunt eventueel een beetje couscous, havermout of paneermeel op de bodem strooien. Dit neemt het vocht op van de groente. Mijn favoriet is couscous.
  • Leg eerst een laag tomaten in de schaal, vervolgens de courgette. Strooi de oregano erover en dek af met de schijfjes aardappel. Breng op smaak met een snufje zout en peper en verdeel de kaas erover. Zet 25 – 27 minuten in de oven.
  • Smeer de kabeljauw in met de pesto. Leg de vis na 15 minuten op de aardappelen en bak 10 -12 minuten mee.
Ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardppelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto.
Een makkelijke maaltijd: ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardappelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto. Yum!

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.