Nog geen beoordelingen

Ontbijttaart met aardbeien

Dames, ik weet niet hoe jullie er over denken maar een ontbijtje op bed is voor mij het hoogtepunt van Moederdag. Oja, laat ik de zelfgemaakte knutsels niet vergeten natuurlijk. En deze Moederdag heb ik een supersnelle ontbijttaart met aardbeien voor jullie klaargezet. Enne, het recept is zo makkelijk dat elke man dit kan. De taart hoeft daarbij slechts 15 minuten in de oven!

Echt, zet alle ingrediënten klaar, print het recept uit en dan maar hopen dat manlief de hint begrijpt. Het taartvormpje heb ik ooit bij de Xenos gekocht. Op dit moment is er een hartvormpje te krijgen voor € 2,49. Wees er dan ook snel bij of gebruik een gewoon cakeblik en doe alle ingrediënten maal 4.

De ontbijttaart is geïnspireerd door de breakfast cake van Rens Kroes. Zij maakt deze cake als ze een drukke week voor de boeg heeft. Super simpel zegt ze en dat is ook echt zo.

ontbijttaart met aardbeien

Naast dit heerlijke ontbijtje, staan er nog genoeg andere lekkere feestelijke ontbijtrecepten op de site. Zo vind ik het havermoutbrood met hazelnoten en rozijnen een toppertje. En bananenpannenkoeken mogen natuurlijk altijd. Ook fijn is een lekker sapje erbij of een eitje uit de oven. Genoeg keuze dus, al hoop ik toch echt dit aardbeientaartje te krijgen.

Ontbijttaart met aardbeien

Ingrediënten

1 persoon
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 40 gram havervlokken of speltvlokken
  • flinke snuf gemberpoeder te exotisch? gebruik dan kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • klein klontje boter of kokosolie
  • 35 gram aardbeien + extra voor garneren
  • 10 gram chocolade
  • 20 gram walnoten
  • optioneel: poedersuiker

Extra nodig

  • extra nodig: bakpapier + 12 cm taartvorm (xenos)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het ei, banaan, vlokken, gemberpoeder, bakpoeder in een blender of mixer tot een romige massa.
  • Bekleed de bodem met een stuk bakpapier en vet de zijkant van de vorm in met een klein beetje boter.
  • Weeg 35 gram aardbeien af. Gebruik niet meer, anders kan het taartje te nat worden. Snijd de aardbeien in plakjes. Hak de chocolade en de walnoten grof. Spatel alles voorzichtig door het beslag.
  • Stort het beslag in de vorm en bak in 15 -17 minuten gaar. Controleer met een saté prikker of het taartje gaar is (de prikker is dan schoon).
  • Garneer met aardbeien op het taartje en strooi er eventueel poedersuiker over.

Linda’s Tips

  • Tip: Geen kleine vorm in huis? Maak er een ontbijtcake van voor 4 personen. Alle ingrediënten x 4 en gebruik een cakeblik. De cake mag waarschijnlijk iets langer in de oven. Check de gaarheid na 15 minuten en bak anders nog 5 minuten langer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.