Sushi wie is er niet gek op? Sushi als lunch lust ik elke dag wel. Alleen een beetje TE decadent. En wie heeft hier nu tijd voor? Ik heb een lekker goedkoop en snel alternatief voor je: omelet sushi wraps. Als je ziet hoe makkelijk dit recept is, ga je vast snel overstag.
Niet verder vertellen, maar de eerste keer mislukte de sushi. Niet qua smaak hoor, maar qua presentatie. Mijn tip: bak de omelet lekker dun anders lukt het niet om de norivellen te rollen.
Voor de vulling gebruik ik avocado met sesamzaad. Hiervoor kun je zelf allerlei alternatieven verzinnen. Een plak zalm of rauwe groente is lekker of vervang het zaad door wasabi. Een enorme verwennerij als je het mij vraagt.
De omelet sushi wrap staat ook niet verkeerd als hapje op een feestje. Besprenkel de avocado met een citroensap. Verpak de rollen in vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast. Snijd ter plekke in stukken.

Omelet sushi wraps
Ingrediënten
- 3 eieren
- scheutje olijfolie
- 1 kleine avocado
- 2 nori vellen
- 2 eetlepels zwart sesamzaad
Optioneel
- citroensap
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Klop de eieren los. Verwarm een kleine koekenpan en laat de helft van het eimengsel erin glijden. Draai om zodra eigeel gestold is. Gaar kort aan de andere zijde en haal uit de pan. Bak de 2e omelet.
- Leg elke omelet op een vel nori. Snijd de avocado in plakjes en leg in een horizontale streep op de omelet. Houd de zijkanten vrij. Strooi flink met het sesamzaad.
- Rol de norivellen met omelet stevig op en laat even rusten tot de nori zacht is. Snijd in stukken.
Linda’s Tips
- Tip: het restant van de nori gebruik je voor sushi in een bowl. Dat is sushi voor onhandige mensen zoals ik. Ideaal ook als je geen zin hebt om te koken, maar wel lekker en gezond wilt eten.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

